Apurahat
- julkaisemme säveltäjille sekä luovan säveltaiteen edistämiseen tarkoitettujen avustusten hakuja
- tarkista aina hakemiseen liittyvät yksityiskohdat ja hakuajan päättyminen apurahan myöntäjän verkkosivuilta.
Suomen Säveltäjät ry:n hallinnoimat avustukset
Sibelius-rahasto
- vuosittain apurahoja ja avustuksia luovan kotimaisen säveltaiteen edistämiseksi
- seuraava haku 1.–31.10.2021
- yhteyshenkilö: asiamies Annu Mikkonen, annu.mikkonen(at)composers.fi, 041 5273770
- Lue lisää Sibelius-rahastosta
Madetoja-säätiö
- vuosittain avustuksia Leevi Madetojan teoksiin liittyviin hankkeisiin sekä uusien suomalaisten sävellysten tilaamiseen
- avustuksia rajoitetusti myös uuden suomalaisen musiikin taltiointiin ja esittämiseen
- seuraava haku 1.–31.1.2021
- Lue lisää Madetoja-säätiöstä
Matka-avustukset säveltäjille
- 50–500 euron matka-avustus ensisijaisesti omien teosten kantaesityksiin ja merkittäviin esityksiin
- avustukseen voi sisällyttää korkeintaan 150 euroa majoituskuluja
- seuraava hakuaika on alkuvuodesta 2021 (ilmoitetaan myöhemmin).
Sävellyskonserttiavustukset
- 1000 euron avustuksia konsertteihin, joiden ohjelmisto koostuu kokonaan tai valtaosaltaan suomalaisen tai Suomessa vaikuttavan säveltäjän säveltämästä musiikista
- ensisijaisesti vapaan kentän toimijoiden järjestämiin sävellyskonsertteihin
- seuraava hakuaika on alkuvuodesta 2021 (ilmoitetaan myöhemmin).
Tutustu myös Aurora-tietokantaan
Aurora on Turun yliopiston ylläpitämä laaja hakutietokanta. Sieltä löydät myös paljon taiteen ja kulttuurin rahoitushakuja.
Vuonna 2021 haettavia apurahoja
Ammattitaiteilijoiden stipendejä voivat hakea ammattitaiteilijoina työskentelevät, Tampereella kirjoilla olevat yksityishenkilöt.
Grants for professional artists living or working in Tampere.
- Sävellystilaukset
- Suomalaisen musiikin esittäminen
- Suomalaisen musiikin äänitteet (rajoitetusti)
- Leevi Madetojan musiikin edistäminen
Tuki on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille esiintyjille ja esiintyjäyhteisöille, jotka eivät saa huomattavaa julkista tukea. Avustusta hakee esiintyjä tai tilaaja eikä sitä myönnetä jo toteutuneisiin hankkeisiin. Avustusta ei myöskään myönnetä hakijalle ja/tai säveltäjälle, jolla on säätiöstä tuettu keskeneräinen projekti. Avustusta ei voi saada liioin kahtena peräkkäisenä vuotena. Taltiointitukea voi hakea myös säveltäjä.
The Madetoja Foundation
The Madetoja Foundation administered by the Society of Finnish Composers invites applications for grants for projects involving works by Leevi Madetoja and for commissioning new music from Finnish composers. Grants may also be awarded, on a limited basis, for the recording and performing of new Finnish music.
Elävän musiikin tuki
Elävän musiikin tukea on mahdollista saada erilaisiin kotimaista luovaa ja/tai esittävää säveltaidetta sisältäviin projektikohtaisiin hankkeisiin. Tuettavia hanketyyppejä ovat muun muassa yksittäiset konsertit, konserttisarjat, kiertueet ja musiikkitapahtumat sekä kotimaassa että ulkomailla.
- Kotimaassa tapahtuvissa elävän musiikin hankkeissa tuki kohdennetaan lähinnä muusikoiden palkkioihin, matka- ja majoituskuluihin sekä markkinointiin. Painopisteen tulee olla ammattimaisessa tekemisessä.
- Ulkomaille suuntautuvissa hankkeissa tuki kohdistuu matkakuluihin.
- HUOM! Showcase- ja muut promootioesiintymiset, joista esiintyjille ei jää matka-, majoitus- ja muiden vastaavien kulujen jälkeen palkkiota, kuuluvat markkinointi- ja vientituen piiriin.
Elävän musiikin tukea voi hakea 4 kertaa vuodessa.
31.1.2021 on haettavissa myös 3 muuta tukea.
Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tehtävänä on edistää Ruotsin ja Suomen välistä yhteistyötä kulttuurin ja elinkeinoelämän alalla sekä lisätä näiden maiden keskinäistä tuntemusta.
The Swedish-Finnish Cultural Foundation
The Swedish-Finnish Cultural Foundation aims to further cultural relations between Sweden and Finland by providing support for increased knowledge of, and contact between, the culture, economy and people of the two countries. To this end the Foundation dispenses project subsidies and travel grants. Beyond this, the Foundation also initiates its own projects.
Taide- ja kulttuuriavustuksia myönnetään helsinkiläisille taide- ja kulttuurilaitoksille ja -yhteisöille, järjestöille, yhdistyksille, työryhmille, taiteilijoille, kaupunginosatapahtumille ja asukkaille yleisölle avoimen taide- ja kulttuuritoiminnan sekä taiteen perusopetuksen avustamiseen.
The City of Helsinki, Grants for Culture
Art and cultural subsidies are granted for arts and cultural institutions and communities, organisations, associations, working groups, artists, local events and residents in Helsinki
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/hakuajat
Maakuntarahastojen yhtenäinen hakuaika on 11.1.–10.2.2021 ja apurahoja haetaan hakuohjeiden mukaisesti verkkopalvelussa. Apurahat jaetaan kunkin maakuntarahaston omassa vuosijuhlassa keväällä.
Regional Funds of The Finnish Cultural Foundation
The Foundation’s 17 regional funds concentrate on promoting and developing the arts, the sciences, and other fields of endeavour at the regional level through annual grants and awards.
https://skr.fi/ajankohtaista/tammikuun-haussa-jaossa-13-miljoonaa-euroa
Säätiön tarkoitus on tukea kotimaista yleishyödyllistä toimintaa jakamalla apurahoja henkilöille ja yhteisöille, jotka toimivat tieteiden ja kulttuurin eri aloilla.
Oskar Öflunds Stiftelse awards grants for domestic cultural and scientific projects.
EU:n liikkuvuustukiohjelma i-Portunus julkaisee 5 hakukierrosta joulukuun ja alkuvuoden 2021 aikana.
Liikkuvuustukea voivat hakea arkkitehtuurin, kulttuuriperinnön, kirjallisuuden kääntämisen ja musiikin ammattilaiset EU:n Luova Eurooppa -ohjelmaan osallistuvissa maissa.
Matkan tarkoituksena on oltava kansainvälinen yhteistyö, residenssi tai muu ammatilliseen kehittymiseen tähtäävä toiminta. Toteuttamistapa voi olla fyysisen matkustamisen sijaan myös virtuaalinen tai näiden kahden yhdistelmä.
i-Portunus tarjoaa mahdollisuuksia myös suomalaisille kulttuuri- ja taidelaitoksille, jotka voivat toimia vastaanottavina tahoina Suomessa.
Haku auki myös säveltäjille
i-Portunus käynnistyy vaiheittain ja julkaisee kaikkiaan 5 hakukierrosta. Joulukuussa käynnistyi 2 ensimmäistä, jotka ovat auki 28.2.2021 klo 19.00 (Suomen aikaa) saakka. Haku tapahtuu sähköisesti ohjelman verkkosivujen kautta.
Tukea voi hakea 7-60 vuorokauden mittaiselle liikkuvuusjaksolle aikavälillä 1.6.2021-30.11.2021. Hakija voi olla henkilö tai korkeintaan 5 hengen ryhmä. Rahoitusta voi saada matkakustannuksiin (350 €) ja päivärahoihin (summa vaihtelee kohdemaan mukaan).
Vuoden 2021 ensimmäisessä haussa voi hakea apurahaa 12.1.2021 alkaen toteutuviin matkoihin. Matka voi toteutua vuoden 2021 aikana. Hakemus on aina lähetettävä ennen matkalle lähtöä.
Haku päättyy 3 kertaa vuodessa, jolloin siihen mennessä saapuneet hakemukset käsitellään.
Kenelle
Liikkuvuusapurahat on tarkoitettu Suomessa asuville ammattitaiteilijoille ja heidän muodostamilleen työryhmille sekä taiteen asiantuntijoille. Apuraha on tarkoitettu yksityishenkilöille, ei yhteisöille. Hakijana voi olla myös yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi).
https://www.taike.fi/fi/apurahat-yksityisille/-/stipend/tgLKCgqRUWQf/viewStipend/11172
Menneet apurahahaut
Audiovisuaalisen musiikkituotannon tuki (1/4)
Audiovisuaalista eli AV-tukea myönnetään audiovisuaalisiin musiikkilähtöisiin tuotantoihin, joiden kohteena on kotimainen esittävä ja/tai luova säveltaide.
Keskeisenä kriteerinä on tuotannon musiikillinen sisältö ja merkitys sekä se miten hanke edistää suomalaista musiikkia. Tuen tavoitteena on monipuolisen AV-tuotannon tukeminen.
Tuettavia ohjelmatyyppejä ovat esim. musiikkivideot, musiikkiaiheiset dokumentit ja elokuvat sekä muut suomalaista musiikkia edistävät av-tuotannot.
AV-tuen pääpaino on ammattimaisessa tuotantotoiminnassa. Näin ollen esim. oppilastyönä tehtäviä tuotantoja ei tueta.
AV-tuotantotuki on haettavissa 4 kertaa vuodessa.
Äänitetuotantotuki (1/4)
Äänitetukea haetaan yksittäiselle äänitteelle, joka sisältää useampia sävelteoksia. Sisällön laajuus (albumi, EP tai vastaava) tulee selvittää hakemuksessa. Hakemuksen liitteeksi on ladattava musiikkinäytteitä vähintään kolme, mutta enintään viisi äänitteelle tulevasta musiikista. Näytteiden tulee olla lopullista materiaalia julkaistavalta äänitteeltä. Äänitetuotantotukea on voinut hakea vuoden 2018 alusta alkaen myös julkaisuajankohdan jälkeen. Tukea on kuitenkin haettava viimeistään 4 kuukautta äänitteen julkaisuajankohdasta.
Äänitetuen keskeisiä tukikriteereitä ovat musiikin ja esittämisen laatu ja taso, ohjelmiston omaperäisyys, tuoreus ja mielenkiintoisuus, äänitteen musiikillinen ja kulttuurinen merkitys sekä jakelu.
Äänitteellä tulee olla kaupallinen, ammattimaisesti toimiva fyysinen ja/tai digitaalinen jakelukanava, kuten iTunes, SoundCloud, Spotify tai teleoperaattoreiden palvelut. Youtube ei ole kelvollinen jakelukanava.
Äänitetuotantotuki on haettavissa 4 kertaa vuodessa.
Markkinointi- ja vientuki (1/4)
Markkinointi/vientituen piiriin kuuluvat erilaiset kotimaisen musiikin markkinointi- ja vienninedistämishankkeet, jotka tähtäävät kotimaisen musiikin tunnetuksi tekemiseen ja kansainvälistymiseen sekä kulutuskysynnän ja myynnin edistämiseen sekä vientitulojen saamiseen tulevaisuudessa. Tukea myönnetään sellaisille hankkeille, joista on odotettavissa vientituloja joko suoraan tai välillisesti.
Markkinointisuunnitelman tulee sisältää budjetin ja aikataulun lisäksi myös tiedon siitä, kuka suunnitelman toteuttaa. Esimerkiksi vientimatkan osalta on käytävä ilmi tapaamiset ja toimenpiteet, joilla vientiä edistetään matkan aikana.
Markkinointi- ja vientituen kohteita voivat olla esimerkiksi
- erityinen hankekohtainen, erityinen yrityskohtainen tai erityinen toimialaan kohdistuva tiedotus- ja markkinointikampanja kotimaassa tai ulkomailla
- osallistuminen musiikkialan kansainvälisiin messu-, näyttely- ja muihin vastaaviin tapahtumiin, joihin liittyy vientitavoitteita ja -toimenpiteitä ja joihin ei ole saatu Music Finlandin matka- tai teosvientitukea
- vientijulkaisut ja muut viennin edistämiseen tarkoitetut PR-julkaisut (Huom! musiikkivideoihin ja muihin audiovisuaalisiin PR-julkaisuihin haetaan ensisijaisesti Music Finlandin AV-tukea)
- ulkomaiset showcase-, lämmittelijä- ja muut promootio-esiintymiset, joista ei muusikoille makseta palkkiota.
Markkinointi- ja vientitukea voi hakea 4 kertaa vuodessa.
Lisätietoja
Svenska kulturfondens uppgift är att stödja den svenska kulturen och utbildningen, det svenska språket och finlandssvensk verksamhet i Finland.
The Swedish Cultural Foundation in Finland
Our mission is to support and strengthen the culture and education of the Swedish-speaking minority in Finland, by supporting education, arts and culture and social cohesion through non-profit organisations.
Musiikkitoimikunta myöntää kohdeapurahoja ammattitaiteilijoille tai heidän muodostamilleen työryhmille.
Project grants
Project grants are intended to support the implementation of individual projects by professional artists and art journalists in different fields of the arts.
https://www.taike.fi/fi/apurahat-yksityisille/-/stipend/tgLKCgqRUWQf/viewStipend/11163
Hakuaika: 30.10.-9.11.2020
Taike rahoittaa 3. koronahaussaan taiteilijoita ja taidealoilla toimivia toiminimiä. Taike jakaa tukea noin 7 miljoonaa euroa. Hakuaika päättyy 9. marraskuuta kello 16.00.
Rahoituksella turvataan työskentelyn ja ammatinharjoittamisen edellytyksiä. Taike jakaa tukea ammattitaiteilijoille, kirjailijoille ja taidejournalisteille sekä toiminimen taiteelliseen projektiin, jolla työllistetään taiteilija tai taiteilijoita.
Tuki on tarkoitettu hakijan omaan taiteelliseen työskentelyyn, ammattitaidon ylläpitämiseen tai toiminimen taiteelliseen toimintaan työ- tai projektisuunnitelman mukaisesti.
Taiteilijat voivat hakea apurahaa, jonka suuruus on 4 000 euroa. Se on tarkoitettu kahden kuukauden työskentelyyn.
Toiminimet voivat hakea valtionavustusta, jonka suuruus on 4 000 tai 8 000 euroa. Suurempi tuki voidaan myöntää, jos projekti työllistää hakijan lisäksi muita henkilöitä. Muut yhteisöt voivat hakea avustuksia opetus- ja kulttuuriministeriöstä.
Taiken hakuaika alkaa 30.10. ja päättyy 9.11. klo 16.00. Kaikki hakijat saavat kirjallisen tiedon päätöksestä vuoden loppuun mennessä. Tuki tulee käyttää 30.4.2021 mennessä.
Lisätietoja
Elävän musiikin tukea on mahdollista saada erilaisiin kotimaista luovaa ja/tai esittävää säveltaidetta sisältäviin projektikohtaisiin hankkeisiin. Tuettavia hanketyyppejä ovat mm. yksittäiset konsertit, konserttisarjat, kiertueet ja musiikkitapahtumat sekä kotimaassa että ulkomailla. Pääpaino on ammattimaisessa tekemisessä.
HUOM! Showcase- ja muut promootioesiintymiset, joista esiintyjille ei jää matka-, majoitus yms. kulujen jälkeen palkkiota, kuuluvat markkinointi/vientituen piiriin. Pelkkä ilmainen esiintyminen ei kuitenkaan riitä markkinointi- ja vientituen perusteeksi. Kyseessä pitää olla sellaisen vientituotteen markkinointi, jonka myynnistä tai lisensioinnista voidaan olettaa saatavan tulevaisuudessa vientituloja tai jokin muu hyvin perusteltu konkreettinen vientinäkökohta.
Live music support
Live music support can be received for various individual projects concerning Finnish creative and/or performed musical arts. The types of projects that are eligible for support include e.g. individual concerts, series of concerts, tours and music events both in Finland and abroad. Focus is, for the main part, in professional operations.
Työskentelytukea myönnetään yksityishenkilöille 1–3 kuukautta kestävään luovaan työhön (säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen) tai esiintymisten/levytyksen ohjelmiston harjoitteluun. Tuki edellyttää työskentelyyn liittyvää suunnitelmaa sen tuloksien julkaisemisesta ja esitystoiminnasta (levyjen kohdalla levyn julkaisuaikataulu + julkaisija, esiintymisten kohdalla niiden aikataulu- ja paikkasuunnitelma).
Työskentelytuki on henkilökohtaista, ja se on tarkoitettu yleisiin elinkustanunksiin työskentelyn aikana. Tuen suuruus vastaa valtion taiteilija-apurahaa (1.4.2019 lähtien 1 733 €/kk), ja se on verotonta. Sen saaminen edellyttää, että saajalla ei ole samanaikaisesti säännöllisiä palkkatuloja eikä muita apurahoja, esimerkiksi valtion taiteilija-apurahaa. Tuki on tarkoitettu alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti toimiville tekijöille ja esiintyville taiteilijoille, joilla on jo aiempaa näyttöä taiteellisesta työstä.
Working grants
The grants are for 1–3 months. A work plan is required. The amount for one month from 1.4.2019 on is 1 733 euros and it is not taxed. Receiving the grant requires that the recipient does not have a regular source of income or other grants at the same time.
Haettavissa 1.-31.10.2020
Työskentelyapurahat
Sävellystilausavustukset
Pegasos-rahasto
Erik Bergman -apuraha
Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto täyttää tänä vuonna 75 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi se julistaa haettavaksi 10 000 euron juhla-apurahan.
Apuraha myönnetään laajan, vähintään 45 minuutin kestoisen kamarimusiikkiteoksen säveltämiseen. Kyseessä voi olla paikkasidonnainen teos, teoskonsepti, yhteisteos tai muu vastaava perusteellisesti suunniteltu ja kuvailtu projekti. Teos voidaan haluttaessa myös toteuttaa perinteiseen tapaan konserttisalissa. Teoksen esityskokoonpano on vapaa. Apurahaa ei jaeta näyttämöteoksen säveltämiseen.
Lisätietoja
Sibelius fund
The Sibelius Fund of the Society of Finnish Composers awards working grants, commission grants, Pegasos-grants and Erik Bergman grants.
Kulttuurirahasto myöntää apurahoja taiteen, tieteen ja kulttuurielämän eri aloilla toimiville henkilöille, työryhmille ja yhteisöille keskusrahaston ja 17 maakuntarahaston kautta.
Finnish Cultural Foundation
The Finnish Cultural Foundation is a private foundation dedicated to promoting art, science, and other fields of intellectual and cultural endeavor in Finland. The Foundation provides grants from a central fund and 17 regional funds.
Äänitetukea haetaan yksittäiselle äänitteelle, joka sisältää useampia sävelteoksia. Sisällön laajuus (albumi, EP tai vastaava) tulee selvittää hakemuksessa. Hakemuksen liitteeksi on ladattava musiikkinäytteitä vähintään kolme, mutta enintään viisi äänitteelle tulevasta musiikista. Näytteiden tulee olla lopullista materiaalia julkaistavalta äänitteeltä (huom. raakamiksattu materiaali ei riitä). Tukea on haettava viimeistään 4 kuukautta äänitteen julkaisuajankohdasta.
Äänitetuen keskeisiä tukikriteereitä ovat musiikin ja esittämisen laatu ja taso, ohjelmiston omaperäisyys, tuoreus ja mielenkiintoisuus, äänitteen musiikillinen ja kulttuurinen merkitys sekä jakelu.
Äänitteellä tulee olla kaupallinen, ammattimaisesti toimiva fyysinen ja/tai digitaalinen jakelukanava, kuten iTunes, SoundCloud, Spotify tai teleoperaattoreiden palvelut. Youtube ei ole kelvollinen jakelukanava.
Phonogram production support
Phonogram production support is granted for the making of new phonograms containing Finnish music by domestic performers, composers or songwriters.
Tuemme kaikkien taide- ja kulttuurialojen projekteja, ja hakijana voi olla yksilö, ryhmä, yhdistys, yritys sekä julkinen tai yksityinen organisaatio tai laitos.
Painopiste on pohjoismaisissa toimijoissa, mutta toimintaympäristömme on globaali. Hakijalta ei edellytetä Pohjoismaissa asumista tai jonkin Pohjoismaan kansalaisuutta, mutta projektin tulee olla merkityksellinen näillä leveysasteilla. Myös laadun on oltava hyvä.
Tuemme myös innovatiivisia projekteja, jotka perustuvat aiempaan verkostoitumiseen tai projektiin.
Rahaston työ perustuu sopimukseen, jonka osapuolina ovat Pohjoismaat: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti.
Projektikauden enimmäiskesto on tuen myöntämisvuosi ja kaksi sitä seuraavaa kalenterivuotta.
Varsinaista projektitoimintaa ei saa aloittaa ennen kuin Pohjoismaisen kulttuurirahaston hallitus on tehnyt päätöksensä ja olet saanut myöntämispäätöksen.
Hakuajat 2020
- 3.2.
- 4.5.
- 1.10.
Suomalais-ruotsalaisen kulttuurirahaston tehtävänä on edistää Ruotsin ja Suomen välistä yhteistyötä kulttuurin ja elinkeinoelämän alalla sekä lisätä näiden maiden keskinäistä tuntemusta.
The Swedish-Finnish Cultural Foundation
The Swedish-Finnish Cultural Foundation aims to further cultural relations between Sweden and Finland by providing support for increased knowledge of, and contact between, the culture, economy and people of the two countries. To this end the Foundation dispenses project subsidies and travel grants. Beyond this, the Foundation also initiates its own projects.
Suomenruotsalaisille taiteilijoille
Vem?
- organisationer och institutioner (professionella och amatörer)
- arbetsgrupper
- enskilda personer
Vad?
- verksamhetsbidrag
- barn- och ungdomsmusiksatsningar
- tvärkonstnärliga samarbetsprojekt
- nätverkande
- turnéverksamhet
- finlandssvenska evenemang
- dokumentation (musikinspelningar)
- seriös fortbildning för enskilda personer i musik utomlands
Stöd beviljas inte för:
- egen arbetsinsats
- instrumentanskaffningar
- grundutbildning
Hur?
- ansökningarna indelas i fleråriga och återkommande ansökningar med en regelbunden uppföljning samt i korta projekt med en mindre krävande uppföljning
- stöda nytänkande, utveckling och samarbeten
- stöda fortbildning, viktigt för att utvecklas och inspireras i arbetet
Föreningen Konstsamfundet
Konstsamfundet’s main purposes, according to the statutes, are to support arts and different fields of culture for the Swedish speaking Finns in our society.
Ylimääräinen taiteilijaeläke voidaan myöntää taiteilijalle, joka asuu tai on asunut pysyvästi Suomessa.
Haettavana ovat 1.1.2021 alkavat eläkkeet. Eläkettä ei ilman erityistä syytä voida myöntää henkilölle, joka ei ole täyttänyt 60 vuotta viimeistään 31.12.2020. Erityiseksi syyksi katsotaan terveydentilasta johtuva pysyvä työkyvyttömyys.
Eläke on veronalaista tuloa ja se voidaan myöntää täytenä eläkkeenä tai osaeläkkeenä. Vuonna 2020 täysi eläke on 1380,38 euroa kuukaudessa ja osaeläke siitä puolet 690,19 euroa. Eläkkeen määrä vuonna 2021 vahvistetaan tammikuussa.
https://www.taike.fi/fi/apurahat-yksityisille/-/stipend/tgLKCgqRUWQf/viewStipend/11162
TOP-Säätiön apurahat:
Taideapurahoja myönnetään pääasiassa Turun seudulla toimiville taiteen tekijöille ja toimijoille.
Lisätiedot ja hakeminen
https://www.top-saatio.fi/fi/
Koneen Säätiö myöntää apurahoja myös taiteen ja kulttuurin alan hankkeisiin. Etusijalla ovat uudet ja marginaalista nousevat taiteen ja kulttuurin alat sekä taidetta ja kulttuuria uudistavat, uutta luovat ja ajankohtaiset taide- ja kulttuurihankkeet sekä uusia näkökulmia sisältävät hankkeet. Tuen kohteena voivat olla myös hankkeet, joissa tieteen ja taiteen näkökulmat kohtaavat.
Apurahoja ei myönnetä yleisesti taiteelliseen työskentelyyn, vaan ennalta esitetyn työsuunnitelman toteuttamiseen.
Kone Foundation
Kone Foundation’s goal is to advance bold initiatives in research and the arts. Boldness, crossing of boundaries and new initiatives are important for us and we also encourage our grant applicants to work towards these goals.
Taideapurahat yhden ja kolmen kuukauden työskentelyyn ovat haettavissa seuraavan kerran 3.2.2020 alkaen. Haku päättyy 31.8.2020 klo 15.45. Avustuspäätöksiä tehdään hakujakson aikana 1-2 kuukauden välein.
- Kenelle: Apuraha on tarkoitettu espoolaisille ammattitaiteilijoille taiteenalasta riippumatta.
- Mihin tarkoitukseen: Lyhytaikaiseen, yhden tai kolmen kuukauden kestoiseen taiteelliseen työskentelyyn.
- Apurahan suuruus: Apuraha noudattaa Taiteen edistämiskeskuksen myöntämien taiteilija-apurahojen tasoa ja on 1.1.2020 alkaen 1 939 euroa kuukaudessa.
https://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Kulttuuri/Avustukset/Taideapurahat
Kansan Sivistysrahasto tukee työväen ja työväenliikkeen sivistyksellisiä pyrkimyksiä sekä yhteiskunnallisesti painottunutta tutkimusta, taidetta, opiskelua ja kansainvälistä solidaarisuutta edistävää tiedotus- ja valistustyötä.
Elävän musiikin tukea on mahdollista saada erilaisiin kotimaista luovaa ja/tai esittävää säveltaidetta sisältäviin projektikohtaisiin hankkeisiin. Tuettavia hanketyyppejä ovat mm. yksittäiset konsertit, konserttisarjat, kiertueet ja musiikkitapahtumat sekä kotimaassa että ulkomailla. Pääpaino on ammattimaisessa tekemisessä.
HUOM! Showcase- ja muut promootioesiintymiset, joista esiintyjille ei jää matka-, majoitus yms. kulujen jälkeen palkkiota, kuuluvat markkinointi/vientituen piiriin. Pelkkä ilmainen esiintyminen ei kuitenkaan riitä markkinointi- ja vientituen perusteeksi. Kyseessä pitää olla sellaisen vientituotteen markkinointi, jonka myynnistä tai lisensioinnista voidaan olettaa saatavan tulevaisuudessa vientituloja tai jokin muu hyvin perusteltu konkreettinen vientinäkökohta.
Live music support
Live music support can be received for various individual projects concerning Finnish creative and/or performed musical arts. The types of projects that are eligible for support include e.g. individual concerts, series of concerts, tours and music events both in Finland and abroad. Focus is, for the main part, in professional operations.
Työskentelytukea myönnetään yksityishenkilöille 1–3 kuukautta kestävään luovaan työhön (säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen) tai esiintymisten/levytyksen ohjelmiston harjoitteluun. Tuki edellyttää työskentelyyn liittyvää suunnitelmaa sen tuloksien julkaisemisesta ja esitystoiminnasta (levyjen kohdalla levyn julkaisuaikataulu + julkaisija, esiintymisten kohdalla niiden aikataulu- ja paikkasuunnitelma).
Työskentelytuki on henkilökohtaista, ja se on tarkoitettu yleisiin elinkustanunksiin työskentelyn aikana. Tuen suuruus vastaa valtion taiteilija-apurahaa (1.4.2019 lähtien 1 733 €/kk), ja se on verotonta. Sen saaminen edellyttää, että saajalla ei ole samanaikaisesti säännöllisiä palkkatuloja eikä muita apurahoja, esimerkiksi valtion taiteilija-apurahaa. Tuki on tarkoitettu alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti toimiville tekijöille ja esiintyville taiteilijoille, joilla on jo aiempaa näyttöä taiteellisesta työstä.
Working grants
The grants are for 1–3 months. A work plan is required. The amount for one month from 1.4.2019 on is 1 733 euros and it is not taxed. Receiving the grant requires that the recipient does not have a regular source of income or other grants at the same time.
Säätiö myöntää ensisijaisesti henkilökohtaisia 12 ja 6 kuukauden mittaisia 24 000 ja 12 000 euron työskentelyapurahoja kuvataiteeseen, musiikkiin, taideteollisuuteen ja -käsityöhön, valokuva- ja videotaiteeseen, arkkitehtuuriin sekä taidealojen tohtorintutkintoihin. Työryhmille ja yhteisöille voidaan myöntää hankeapurahoja. Hankeapuraha voi enintään olla 30 000 euroa enintään 12 kuukaudeksi.
Alfred Kordelin Foundation
The Foundation awards primarily personal working grants with a duration of 12 or 6 months, in the amount of €24,000 or €12,000, for work in visual arts, music, applied arts, handicrafts, photography and video art, architecture, and doctoral dissertations in the arts. Project grants can be awarded to working groups and collectives. A project grant can be max. €30,000, for a max. duration of 12 months.
Äänitetukea haetaan yksittäiselle äänitteelle, joka sisältää useampia sävelteoksia. Sisällön laajuus (albumi, EP tai vastaava) tulee selvittää hakemuksessa. Hakemuksen liitteeksi on ladattava musiikkinäytteitä vähintään kolme, mutta enintään viisi äänitteelle tulevasta musiikista. Näytteiden tulee olla lopullista materiaalia julkaistavalta äänitteeltä (huom. raakamiksattu materiaali ei riitä). Tukea on haettava viimeistään 4 kuukautta äänitteen julkaisuajankohdasta.
Äänitetuen keskeisiä tukikriteereitä ovat musiikin ja esittämisen laatu ja taso, ohjelmiston omaperäisyys, tuoreus ja mielenkiintoisuus, äänitteen musiikillinen ja kulttuurinen merkitys sekä jakelu.
Äänitteellä tulee olla kaupallinen, ammattimaisesti toimiva fyysinen ja/tai digitaalinen jakelukanava, kuten iTunes, SoundCloud, Spotify tai teleoperaattoreiden palvelut. Youtube ei ole kelvollinen jakelukanava.
Phonogram production support
Phonogram production support is granted for the making of new phonograms containing Finnish music by domestic performers, composers or songwriters.
Tieteen, taiteen ja muun yhteiskunnallisen toiminnan edistämiseen.
The Jenny and Antti Wihuri Foundation
The Jenny and Antti Wihuri Foundation awards grants in the fields of science, arts and societal activities.
Lisätiedot
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää ylimäärästä avustusta kulttuurin ja taiteen toimijoille koronaviruskriisistä selviämiseen. Rahoitusta suunnataan muun muassa kansallisille taidelaitoksille, kulttuurialojen yhteisöille ja ammattilaisille, valtionosuutta saaville museoille, orkestereille ja teattereille sekä elokuva-alan toimijoille.
Avustuksiin kuuluvat muun muassa erityisavustus muille kuin opetustuntikohtaisen valtionosuuden piiriin kuuluville taiteen perusopetuksen ylläpitäjille sekä korona-avustukset kulttuurialojen yhteisöille.
Eri avustuksilla on eri alkamis- ja päättymispäivät: hakujat alkavat 30.4. ja 1.5. ja päättyvät 14., 15. ja 25.5.2020.
Lisätiedot
Taike avaa 1.5. uuden haun koronaepidemian vuoksi ahdinkoon joutuneille luovien alojen ammattilaisille
Taike rahoittaa sellaisten taiteen ja kulttuurin ammattilaisten työskentelyä, joiden toimeentulo on heikentynyt koronaepidemian vuoksi. Taike jakaa yksityishenkilöille korona-apurahoja 8,7 miljoonaa euroa. Apurahan suuruus on 3 000 euroa. Haku alkaa 1.5. ja päättyy 15.5. klo 16.00.
Taiken jakamassa ensimmäisessä koronahaussa tuki kohdistettiin ensi sijassa freelance-taiteilijoille, joiden työtilanteeseen koronaepidemia on konkreettisesti vaikuttanut. Uusi korona-apuraha kohdentuu taiteilijoiden lisäksi myös taiteen ja kulttuurin alan ammattilaisille. Rahoitusta voivat hakea esimerkiksi muusikot, näyttelijät, tanssijat, kuvataiteilijat, kirjailijat, kuvittajat, muotoilijat, lavastajat, ääni- ja valoteknikot, leikkaajat, maskeeraajat ja lavakoomikot, joiden työskentelymahdollisuudet ovat vähentyneet ja toimeentulo on heikentynyt koronapandemian vuoksi 13.3.-31.5. välisenä aikana.
Lisätiedot
Music Finland tukee covid19 -tilanteessa suomalaisen musiikin kansainvälisen näkyvyyden ja musiikkiviennin vahvistamista. Poikkeusaikana vientitoimenpiteitä voi toteuttaa erilaisilla digitaalisilla alustoilla, digitaalisissa palveluissa tai kansainvälisissä medioissa. Pyrimme näin edesauttamaan suomalaisia ammattimaisia musiikinviejiä tavoittamaan kansainvälisiä portinvartijoita sekä yleisöä siihen saakka, kunnes elävän musiikin esittäminen on jälleen mahdollista.
Käsittelemme hakemuksia viikoittain, 3.4.–8.5.2020 välisellä ajalla. Käsittelypäivä on joka viikon perjantai. Hakemukset arvioi ulkopuolinen asiantuntijaryhmä. Kunkin viikon keskiviikkona kello 12.00 mennessä lähetetyt hakemukset ehtivät saman viikon käsittelyyn. Ensimmäinen käsittely on perjantaina 3.4.2020. Tukimuodon jatkoa ilmoitetun ajanjakson jälkeen sekä sen tarvetta ja kehittämistä arvioidaan jatkuvasti covid19-tilanteen mukaan.
Tuen vähimmäismäärä on 500 euroa ja enimmäismäärä 6000 euroa toimijaa kohden. Tuen kohdalla voidaan joissain tapauksissa luopua 50 prosentin omarahoitusosuudesta (100 prosentin tuki hankkeelle), mutta jokainen hakemus arvioidaan tältä osin erikseen. Joissain tapauksissa myös yrityksen sisäisiä työvoimakustannuksia voi sisällyttää tuen määrään.
Huom! Tuki on tarkoitettu jo aloitettuun artistin, tekijän tai tuotteen kansainväliseen vientihankkeeseen, jotta sen jatkuvuus voidaan turvata poikkeusoloissa ja toteuttaa esimerkiksi digitaalisin keinoin.
Tukea voidaan myöntää myös uudenlaisten musiikkivientiä edistävien innovaatioiden lanseeraamiseen ja kehittämiseen.
Tukea voivat hakea
Tukea voivat hakea artisteja, yhtyeitä tai tekijöitä edustavat Suomeen rekisteröidyt yritykset ja yhteisöt, jotka ovat ennakkoperintärekisterissä eikä niillä ole verovelkaa. Tuen saajilta edellytetään kansainvälistymisstrategiaa sekä hankesuunnitelman läpikäymistä Music Finlandin kanssa. Tuki kohdistuu erityisesti suomalaisiin artisteihin, yhtyeisiin ja tekijöihin, joilla on näyttöjä kansainvälisestä kysynnästä (tulee tuoda esiin hakemuksessa).
Hanke on toteutettava 18.3.–31.12.2020 välisenä aikana
https://musicfinland.fi/fi/palvelut/tukihaku/music-finlandin-musiikkivientituki-poikkeusoloissa
Tuemme kaikkien taide- ja kulttuurialojen projekteja, ja hakijana voi olla yksilö, ryhmä, yhdistys, yritys sekä julkinen tai yksityinen organisaatio tai laitos.
Painopiste on pohjoismaisissa toimijoissa, mutta toimintaympäristömme on globaali. Hakijalta ei edellytetä Pohjoismaissa asumista tai jonkin Pohjoismaan kansalaisuutta, mutta projektin tulee olla merkityksellinen näillä leveysasteilla. Myös laadun on oltava hyvä.
Tuemme myös innovatiivisia projekteja, jotka perustuvat aiempaan verkostoitumiseen tai projektiin.
Rahaston työ perustuu sopimukseen, jonka osapuolina ovat Pohjoismaat: Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti.
Projektikauden enimmäiskesto on tuen myöntämisvuosi ja kaksi sitä seuraavaa kalenterivuotta.
Varsinaista projektitoimintaa ei saa aloittaa ennen kuin Pohjoismaisen kulttuurirahaston hallitus on tehnyt päätöksensä ja olet saanut myöntämispäätöksen.
Hakuajat 2020
- 3.2.
- 4.5.
- 1.10.
Elävän musiikin tukea on mahdollista saada erilaisiin kotimaista luovaa ja/tai esittävää säveltaidetta sisältäviin projektikohtaisiin hankkeisiin. Tuettavia hanketyyppejä ovat mm. yksittäiset konsertit, konserttisarjat, kiertueet ja musiikkitapahtumat sekä kotimaassa että ulkomailla. Pääpaino on ammattimaisessa tekemisessä.
HUOM! Showcase- ja muut promootioesiintymiset, joista esiintyjille ei jää matka-, majoitus yms. kulujen jälkeen palkkiota, kuuluvat markkinointi/vientituen piiriin. Pelkkä ilmainen esiintyminen ei kuitenkaan riitä markkinointi- ja vientituen perusteeksi. Kyseessä pitää olla sellaisen vientituotteen markkinointi, jonka myynnistä tai lisensioinnista voidaan olettaa saatavan tulevaisuudessa vientituloja tai jokin muu hyvin perusteltu konkreettinen vientinäkökohta.
Live music support
Live music support can be received for various individual projects concerning Finnish creative and/or performed musical arts. The types of projects that are eligible for support include e.g. individual concerts, series of concerts, tours and music events both in Finland and abroad. Focus is, for the main part, in professional operations.
Musiikin edistämissäätiö (MES) jakaa 500 000 € erityistyöskentelytuen koronaepidemian musiikin alalle aiheuttamien ongelmien helpottamiseksi.
Tuki jaetaan yksityishenkilöille tai yhtyeiden/työryhmien jäsenille. Erityishaun resurssina on 200 000 € MES:n normaalia kevään työskentelytukea ja 300 000 € MES:n taustayhteisöjen mahdollistamaa koronaerityistukea.
Erityishaku mahdollistaa noin 300 yhden kuukauden työskentelytukea (à 1 733 €).
Erityistyöskentelytuki haetaan kuten MES-työskentelytuki yleensäkin. Tuki on tarkoitettu yksityishenkilöille luovaan työhön kuten säveltämiseen, sanoittamiseen tai sovittamiseen, esiintymisten/levytyksen ohjelmiston harjoitteluun tai yhteisesti näiden molempien kokonaisuuteen. Työskentelyjaksosta tulee esittää suunnitelma. Hakijana voi olla myös yhtye tai työryhmä, mutta jokaisen yhtyeen/työryhmän jäsenen tulee hakea työskentelytukea henkilökohtaisesti. Tuki on henkilökohtainen apuraha tavanomaisiin henkilökohtaisiin elinkustannuksiin työskentelyjakson aikana.
Erityistyöskentelytuen haussa on ajankohtainen lisäkysymys siitä, mitkä ovat hakijalle koronaepidemian vuoksi aiheutuneet menetykset taiteellisessa työssä ja mitkä ovat näiden menetysten taloudelliset vaikutukset.
Tarkemmat ohjeet työskentelytuen hausta:
Työskentelytukea myönnetään yksityishenkilöille 1–3 kuukautta kestävään luovaan työhön (säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen) tai esiintymisten/levytyksen ohjelmiston harjoitteluun. Tuki edellyttää työskentelyyn liittyvää suunnitelmaa sen tuloksien julkaisemisesta ja esitystoiminnasta (levyjen kohdalla levyn julkaisuaikataulu + julkaisija, esiintymisten kohdalla niiden aikataulu- ja paikkasuunnitelma).
Työskentelytuki on henkilökohtaista, ja se on tarkoitettu yleisiin elinkustanunksiin työskentelyn aikana. Tuen suuruus vastaa valtion taiteilija-apurahaa (1.4.2019 lähtien 1 733 €/kk), ja se on verotonta. Sen saaminen edellyttää, että saajalla ei ole samanaikaisesti säännöllisiä palkkatuloja eikä muita apurahoja, esimerkiksi valtion taiteilija-apurahaa. Tuki on tarkoitettu alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti toimiville tekijöille ja esiintyville taiteilijoille, joilla on jo aiempaa näyttöä taiteellisesta työstä.
Working grants
The grants are for 1–3 months. A work plan is required. The amount for one month from 1.4.2019 on is 1 733 euros and it is not taxed. Receiving the grant requires that the recipient does not have a regular source of income or other grants at the same time.
Äänitetukea haetaan yksittäiselle äänitteelle, joka sisältää useampia sävelteoksia. Sisällön laajuus (albumi, EP tai vastaava) tulee selvittää hakemuksessa. Hakemuksen liitteeksi on ladattava musiikkinäytteitä vähintään kolme, mutta enintään viisi äänitteelle tulevasta musiikista. Näytteiden tulee olla lopullista materiaalia julkaistavalta äänitteeltä (huom. raakamiksattu materiaali ei riitä). Tukea on haettava viimeistään 4 kuukautta äänitteen julkaisuajankohdasta.
Äänitetuen keskeisiä tukikriteereitä ovat musiikin ja esittämisen laatu ja taso, ohjelmiston omaperäisyys, tuoreus ja mielenkiintoisuus, äänitteen musiikillinen ja kulttuurinen merkitys sekä jakelu.
Äänitteellä tulee olla kaupallinen, ammattimaisesti toimiva fyysinen ja/tai digitaalinen jakelukanava, kuten iTunes, SoundCloud, Spotify tai teleoperaattoreiden palvelut. Youtube ei ole kelvollinen jakelukanava.
Phonogram production support
Phonogram production support is granted for the making of new phonograms containing Finnish music by domestic performers, composers or songwriters.
Ansökningstiden
24.3 – 15.4 2020.
För vad
För projekt som kan göras eller produceras under de undantagsförhållanden som råder på grund av corona-epidemin. Bidraget är inte avsett som en direkt ersättning för utebliven inkomst utan det ska ge möjlighet att utnyttja tiden för nya eller kompletterande projekt.
Bidrag kan beviljas endast en gång per person, antingen som personligt stipendium eller som del i arbetsgrupp
Kriterier
Bidraget är avsett för frilansande professionella konstnärer och kulturarbetare. Bidrag kan inte sökas av personer i ordinarie, fast anställningsförhållande (t.ex. anställd vid kulturinstitution) eller personer som uppbär arbetslöshetsersättning. Bidraget kan inte heller sökas som ersättning under permittering.
Bidraget kan endast sökas av privatpersoner och arbetsgrupper, inte av organisationer. Om flera personer samarbetar kring ett projekt gör arbetsgruppen en gemensam ansökan.
Projekttid
Projekttiden är april – augusti 2020. Bidraget ska användas under projekttiden.
Beslutsprocess
Kultur under tiden är ett samarbete mellan Kulturfonden och Föreningen Konstsamfundet.
Alla ansökningar behandlas av sakkunniga inom konst innan Kulturfondens tjänstemän bereder ansökningarna för beslut. Besluten tas av Kulturfondens vd Sören Lillkung och Konstsamfundets vd Stefan Björkman.
Summa
Riktgivande är 2 000 euro/mån för arbetstid under högst tre månader (totalt 6 000) och utöver det eventuella omkostnader.
Maximibeloppet för personligt bidrag inklusive omkostnader är 8 000 euro och maximibeloppet för en arbetsgrupp är 15 000 euro.
Apurahat on tarkoitettu ammattitaiteilijoille ja taidejournalisteille. Apurahaa eivät voi hakea toiminimet, yritykset, yhdistykset, kunnat, kuntayhtymät, osuuskunnat tai säätiöt.
Korona-apuraha on tarkoitettu työskentelyedellytysten lyhytaikaiseen turvaamiseen hakijalle, joka on koronaepidemian vuoksi menettänyt taiteelliseen työhön perustuvia työtilaisuuksia tai ansaintamahdollisuuksia. Korona-apuraha on tarkoitettu hakijan henkilökohtaiseen käyttöön työsuunnitelman mukaiseen taiteelliseen työskentelyyn, suunnitteluun ja/tai ammattitaidon ylläpitämiseen.
Korona-apurahan suuruus on 3000 euroa, ja se on tarkoitettu 1,5 kuukauden työskentelyyn ajalla 1.5. – 31.7.2020. Muu palkattu ansiotyö apurahakauden aikana on sallittu.
Lisätietoja
Islantilais-suomalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Islannin välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Rahasto jakaa apurahoina ja stipendeinä tukea erilaisiin hankkeisiin yhteiskunnan ja kulttuurielämän eri sektoreille.
The Icelandic-Finnish Cultural Foundation
The aim of the Icelandic-Finnish Cultural Foundation is to promote relations and cultural exchange between Finland and Iceland and to increase the countries’ mutual awareness and knowledge.
Taiteilija-apuraha myönnetään vakinaisesti Porvoossa asuvalle ammattitaiteilijalle tai ammattitaidon saavuttaneelle taiteellista työtä tekevälle henkilölle. Apuraha voidaan myös myöntää lahjakkaalle taiteen harrastajalle tai taidetta opiskelevalle porvoolaiselle.
Hakuaika on 2.3.-31.3.2020.
Viisi-, kolmi-, yksi- ja puolivuotiset taiteilija-apurahat on tarkoitettu eri alojen ammattitaiteilijoille ja taiteenalojen taidejournalisteille.
Artist grants
Five-year, three-year, one-year and half-year artist grants to professional artists and art journalists in different fields of the arts.
https://www.taike.fi/fi/web/musiikki/apurahat-ja-avustukset/-/stipend/2xjQzA0ljM7c/viewStipend/11179
Teoston partituurimusiikin sävellystilaustoimikunnan tarkoituksena on tukea sävellystilaustoimintaa ja sen kautta uuden luovan kotimaisen säveltaiteen syntymistä.
Kotimaisella luovalla säveltaiteella tarkoitetaan suomalaisten säveltäjien ja sovittajien teoksia. Suomalaisiksi tekijöiksi katsotaan paitsi Suomen kansalaiset myös vakituisesti Suomessa asuvat.
The Commission Grant Committee of Teosto
The Commission Grant Committee of Teosto seeks to promote Finnish music by distributing grants for composition commissions of a professional nature.
http://www.teosto.fi/teosto/artikkelit/savellystilaustoimikunta
Apurahat on tarkoitettu alueella toimiville ammattitaiteilijoille ja/tai heidän muodostamilleen työryhmille. Kohdeapurahan hakijana voi olla myös yksityinen elinkeinonharjoittaja (toiminimi).
Project grants are intended for professional artists in the region and/or working groups formed by them. Private persons carrying on trade (private traders) may also apply project grant.
https://www.taike.fi/fi/apurahat-yksityisille/-/stipend/tgLKCgqRUWQf/viewStipend/11177
Avustuksella tuetaan innovatiivisia hankkeita, joiden tavoitteena vahvistaa hyviä käytäntöjä ja luoda uusia tapoja alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten taide- ja kulttuuriosallistumiseen. Taiteen ja kulttuurin ammattilaisten tulee vastata hankkeen suunnittelusta ja toteutuksesta.
Opetus- ja kulttuuriministeriö käyttää avustuksiin noin miljoonaa euroa.
Haku päättyy 2.3.2020 klo 16.15.
Päätökset tehdään maaliskuun aikana.
Elävän musiikin tukea on mahdollista saada erilaisiin kotimaista luovaa ja/tai esittävää säveltaidetta sisältäviin projektikohtaisiin hankkeisiin. Tuettavia hanketyyppejä ovat mm. yksittäiset konsertit, konserttisarjat, kiertueet ja musiikkitapahtumat sekä kotimaassa että ulkomailla. Pääpaino on ammattimaisessa tekemisessä.
HUOM! Showcase- ja muut promootioesiintymiset, joista esiintyjille ei jää matka-, majoitus yms. kulujen jälkeen palkkiota, kuuluvat markkinointi/vientituen piiriin. Pelkkä ilmainen esiintyminen ei kuitenkaan riitä markkinointi- ja vientituen perusteeksi. Kyseessä pitää olla sellaisen vientituotteen markkinointi, jonka myynnistä tai lisensioinnista voidaan olettaa saatavan tulevaisuudessa vientituloja tai jokin muu hyvin perusteltu konkreettinen vientinäkökohta.
Live music support
Live music support can be received for various individual projects concerning Finnish creative and/or performed musical arts. The types of projects that are eligible for support include e.g. individual concerts, series of concerts, tours and music events both in Finland and abroad. Focus is, for the main part, in professional operations.
Työskentelytukea myönnetään yksityishenkilöille 1–3 kuukautta kestävään luovaan työhön (säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen) tai esiintymisten/levytyksen ohjelmiston harjoitteluun. Tuki edellyttää työskentelyyn liittyvää suunnitelmaa sen tuloksien julkaisemisesta ja esitystoiminnasta (levyjen kohdalla levyn julkaisuaikataulu + julkaisija, esiintymisten kohdalla niiden aikataulu- ja paikkasuunnitelma).
Työskentelytuki on henkilökohtaista, ja se on tarkoitettu yleisiin elinkustanunksiin työskentelyn aikana. Tuen suuruus vastaa valtion taiteilija-apurahaa (1.4.2019 lähtien 1 733 €/kk), ja se on verotonta. Sen saaminen edellyttää, että saajalla ei ole samanaikaisesti säännöllisiä palkkatuloja eikä muita apurahoja, esimerkiksi valtion taiteilija-apurahaa. Tuki on tarkoitettu alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti toimiville tekijöille ja esiintyville taiteilijoille, joilla on jo aiempaa näyttöä taiteellisesta työstä.
Working grants
The grants are for 1–3 months. A work plan is required. The amount for one month from 1.4.2019 on is 1 733 euros and it is not taxed. Receiving the grant requires that the recipient does not have a regular source of income or other grants at the same time.
Apurahoja myönnetään ensisijaisesti hankkeisiin, joiden tavoitteena on, edistää maiden välistä kulttuurivaihtoa ja kehittää maiden kulttuurielämää, lisätä kiinnostusta suomen kieltä kohtaan Norjassa ja norjan kieltä kohtaan Suomessa, lisätä tietämystä maiden yhteisestä historiasta ja sen jälkeisestä yhteiskuntakehityksestä, käsitellä maiden elinkeinoelämän, yhteiskuntakehityksen ja kulttuurielämän tulevaisuuden haasteita ja mahdollisuuksia.
The Finnish-Norwegian Cultural Foundation
The aim of the Finnish-Norwegian Foundation is to promote relations and cultural exchange between Finland and Norway and to increase the countries’ mutual awareness and knowledge.
http://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-norjalainen-kulttuurirahasto/
Suomalais-tanskalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Tanskan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta.
The Finnish-Danish Cultural Foundation
The aim of the Finnish-Danish Foundation is to promote relations and cultural exchange between Finland and Denmark and to increase the countries’ mutual awareness and knowledge.
http://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-tanskalainen-kulttuurirahasto/
Vantaan kaupungin Kulttuuripalvelut jakaa vuosittain Vapaa-ajan lautakunnan myöntämiä avustuksia. Kulttuuritoimintaan tarkoitettu avustusmääräraha jakaantuu toiminta-avustuksiin, kohdeavustuksiin sekä taiteilija-apurahoihin.
Cultural Grants and Awards of the City of Vantaa
The City of Vantaa Cultural Services annually distributes grants and financial aid awarded by the Leisure and Recreation Committee. The grant allocation meant for cultural activities is divided into operating grants, stipends for theaters and orchestras, project assistance, as well as stipends for artists.
Taide- ja kulttuuriavustuksia myönnetään helsinkiläisille taide- ja kulttuurilaitoksille ja -yhteisöille, järjestöille, yhdistyksille, työryhmille, taiteilijoille, kaupunginosatapahtumille ja asukkaille yleisölle avoimen taide- ja kulttuuritoiminnan sekä taiteen perusopetuksen avustamiseen.
The City of Helsinki, Grants for Culture
Art and cultural subsidies are granted for arts and cultural institutions and communities, organisations, associations, working groups, artists, local events and residents in Helsinki
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/
Taide- ja kulttuuriavustuksia myönnetään helsinkiläisille taide- ja kulttuurilaitoksille ja -yhteisöille, järjestöille, yhdistyksille, työryhmille, taiteilijoille, kaupunginosatapahtumille ja asukkaille yleisölle avoimen taide- ja kulttuuritoiminnan sekä taiteen perusopetuksen avustamiseen.
The City of Helsinki, Grants for Culture
Art and cultural subsidies are granted for arts and cultural institutions and communities, organisations, associations, working groups, artists, local events and residents in Helsinki
https://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/avustukset/kulttuurin-avustukset/
Välitämme Suomessa asuville hakijoille sisarseuramme Suomen ystävät Sveitsissä (SVFF) säätiön (Stiftung für Studienbeiträge) apurahoja. Apurahat on suunnattu tieteen ja taiteen ja eri ammattialojen edustajille Sveitsissä tapahtuvaa lyhytaikaista projektia tai tutustumista varten.
Suomenruotsalaisille taiteilijoille
Föreningen Konstsamfundet
Konstsamfundet’s main purposes, according to the statutes, are to support arts and different fields of culture for the Swedish speaking Finns in our society.
Liikkuvuusapurahan tavoitteena on mahdollistaa taiteilijalle ulkomaisen oleskelujakson avulla uusia välineitä ja verkostoja taiteellisen työskentelynsä tueksi. Apurahan edellytyksenä on vähintään kahden viikon kestoinen yhtäjaksoinen oleskelu kohteessa. Yhteen hakemukseen voi yhdistää useiden samaan hankkeeseen kuuluvien, vuoden sisällä tapahtuvien matkojen kuluja, joista vähintään yhden kesto ylittää kaksi viikkoa. Hakijana voi toimia myös työryhmä tai rekisteröitynyt yhteisö, kuten esimerkiksi yhdistys, jolloin yksittäisen osallistujan matkan kesto on vähintään viikko.
The purpose of the mobility grant is to enable artists to spend time abroad to discover new tools and networks that support their art practise. Applicants must spend a minimum of two weeks at the destination to qualify for the grant. Expenses from several trips can be collected under a single application, provided that they belong to the same project, occur within one year and include one trip lasting at least two weeks. The applicant may also be a working group or registered organisation, such as an association, in which case the duration requirement for a single participant is one week.