Korpijaakon ja Pulkkisin kamarioopperat kantaesitetään Espoossa

Suomalainen kamariooppera juhlistaa 30-vuotista taivaltaan kahdella kantaesityksellä 5.12.2019 Espoon kultttuurikeskuksen Louhisalissa.

Uudet kamarioopperat ovat säveltäneet Paavo Korpijaakko ja Uljas Pulkkis.

Korpijaakon oopperan Oikeusjuttu innoittajana on ollut Franz Kafkan samanniminen romaani. Libreton on kirjoittanut Jussi Moila. Uljas Pulkkisin teoksen I väntan på en jordbävning libreton on laatinut Seppo Parkkinen Zinaida Lindénin Runeberg-palkitun romaanin pohjalta.

Teoksia yhdistävät absurdit ja koomiset tapahtumat, jotka kertovat elämän sattumanvaraisuudesta. Molempien teosten päähenkilöt, venäläinen sumo-painija Ivan Tokiossa ja virkamies Josef K., kokevat toiseutta omassa elämässään ja voimattomuutta yllättävien tapahtumien sotkiessa heidän elämänsä. Molempien oopperoiden pääroolin laulaa baritoni Gabriel Suovanen.

Suomalainen kamariooppera on toteuttanut laadukkaita oopperatuotantoja jo 30 vuotta. Solisteina on nähty eturivin oopperalaulajiamme. Taiteellinen johtaja oopperalaulaja Reetta Ristimäki on linjannut tuotannot kotimaisten kamarioopperoiden kantaesityksiin, joita on tavoitteena tehdä yksi vuodessa.

5.12.2019 klo 19.00
7.12.2019 klo 15.00
Espoon kulttuurikeskuksen Louhisali

Paavo Korpijaakko: Oikeusjuttu
Uljas PulkkisI väntan på en jordbävning

  • rooleissa: Gabriel Suovanen (baritoni), Annami Hylkilä (sopraano), Reetta Ristimäki (sopraano), Ann-Marie Heino (mezzosopraano ), Sampo Haapaniemi (baritoni), Jussi Vänttinen (baritoni), Janne Marja-Aho (tanssija, näyttelijä)
  • soitinyhtye: Aleksi Kotila (viulu), Heidi Rehnberg (sello), Joel Papinoja (piano), Laura Linkola (kantele), Livia Schweizer (huilu), Niilo Myllynen (kontrabasso), Petteri Kippo (lyömäsoittimet)
  • kapellimestari: Taavi Oramo
  • ohjaus: Vilppu Kiljunen
  • puvut: Marja Uusitalo
  • lavastus: Sampo Pyhälä
  • valosuunnittelu: Jarkko Lievonen
  • maskeeraus: Tuija Luukkainen
  • korrepetiittori: Joel Papinoja

Lisätietoja

Osta lippu 
Suomalainen kamariooppera
Suomalainen kamariooppera Facebookissa
Vierauden tuntoja kahdessa kamarioopperassa (Rondo-lehti)

  • Arkistot