Uuden Musiikin Lokakuu täyttää 15 vuotta

Uuden Musiikin Lokakuu on Pohjois-Suomen oma nykymusiikkifestivaali. Se järjestetään nyt 15. kertaa 9.-13.10.2019.

Festivaalin taustalla on oululaisten säveltäjien, muusikoiden ja nykymusiikin ystävien yhteinen ponnistus, ja Oulun lisäksi konsertteja kuullaan myös Simossa ja Kemissä.

Paikalliset säveltäjät ovat hyvin esillä

Paikallisten säveltäjien musiikki on tärkeä osa festivaalin ohjelmistoa.

Panu Korhosen, Juha Piston ja Seppo Torvikosken teoksia kuulaan Sopraano ja sonaatit -konsertissa 12.10.

Arctic Ballata -kamarimusiikkikonsertissa 13.10. paikallisia säveltäjäniminä ovat puolestaan Sara Larikka, Kari Kuosmanen, Antti Ilvonen, Sakari Raappana, Jouko Tötterström sekä näiden lisäksi Jaakko Kuusisto.

Jyrki Linjaman kirkko-ooppera juhlistaa syntymäpäivä

Jyrki Linjaman kirkko-ooppera Kolme kirjettä Laestadiukselle juhlistaa festivaalin 15-vuosipäiviä. Teoksen on tilannut ja sen esittää baritoni Esa Ruuttunen.

”Kyseessä on kansainvälisesti menestyneimpiin kuuluvan baritonimme Esa Ruuttusen viimeinen tilausteos. Tässä hän saa yhdistää jykevän äänensä ja karismaattisen saarnaajapersoonansa, onhan hän koulutukseltaan teologi ja toiminut kymmenen vuotta pappina ennen laulu-uraansa”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Maria Puusaari.

Riikka Talvitie pitää musiikkiteknologian mestarikurssia

Uuden Musiikin Lokakuun aikana järjestetään säveltäjille mestarikurssi musiikkiteknologiasta. Opettajana on säveltäjä Riikka Talvitie  ja musiikkiteknologian asiantuntijana Tapio Lappalainen. Kurssilla opiskelijoiden ennakkoon valmistelemia töitä esittävät Antti Turtiainen, oboe, Riina Salminen, sello, ja Jarno Heikkilä, kitara.

Lisätietoja

Uuden Musiikin Lokakuu
Uuden Musiikin Lokakuu saa Madetoja-säätiön kannustinpalkinnon (Suomen Säveltäjät 30.10.2018)
Jyrki Linjaman Laestadius-ooppera esitetään Vantaalla (lisätietoa Linjaman oopperasta; Suomen Säveltäjät 1.11.2017)

 

  • Arkistot