Outi Tarkiainen on saanut Lapin taidepalkinnon

Lapin taidetoimikunta on palkinnut säveltäjä Outi Tarkiaisen hänen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävästä työstään säveltäjänä.

Toimikunta perusteli palkintoa muun muassa seuraavasti:

Jo 34-vuotiaana säveltäjä Outi Tarkiaisella on merkittävä ura niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Lapin musiikkiopistossa pikkutyttönä aloittaneen Tarkiaisen musiikkipolku on vienyt Sibelius-Akatemian opintojen kautta kansainvälisille musiikkiareenoille monella tasolla. Kansainvälisyydestään huolimatta Tarkiainen ei ole kadonnut maailmalle: hän asuu perheineen Ivalossa. Lapin kamariorkesterilla on tärkeä sijansa säveltäjä Tarkiaiselle.

Outi Tarkiainen on säveltänyt teoksia orkesterikappaleista konserttoihin ja laulusarjoihin, kamarimusiikista jazziin. Hänellä on parhaillaan vireillä lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä sävellystilauksia. Hänen sävellyksiään ovat esittäneet kotimaassa esimerkiksi Tapiola Sinfonietta, Avanti!, Oulu Sinfonia, Keski-Pohjanmaan ja Lapin kamariorkesterit. Ulkomaiden orkestereiden ja yhtyeiden kirjo ulottuu Yhdysvalloista Euroopan kautta Venäjälle.

Lapin taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Lapin taidepalkinto jaetaan torstaina 31. lokakuuta klo 19.00 alkavassa Lapin kamariorkesterin konsertissa Rovaniemellä.

Veikkauksen tuotosta maksettava palkinto on 5 000 euroa.

Lisätietoja

Ulla Lassila, erityisasiantuntija, ulla.lassila(at)taike.fi, 0295 330 860.

Katso myös

Outi Tarkiainen

 

[Kuva: Sigel Eschkol]

  • Arkistot