Juha Torvinen on Komposition uusi päätoimittaja

Suomen Säveltäjien Kompositio-lehden uutena päätoimittajana on aloittanut Juha Torvinen.

Hän kertoo itsestään näin:

”Taiteen tehtävä on kertoa, mitä emme vielä ymmärrä tai mitä emme tiedä tietävämme. Taide osoittaa ilmiöiden ituja, korjaa kulttuurisia vinoumia ja historiallisia väärinymmärryksiä. Taiteen tulee ajatella aikaansa edellä.

Koenkin olevani etuoikeutetussa asemassa saadessani tehdä Kompositiota, suomalaisen nykymusiikin äänenkannattajaa.

Olen musiikkitieteen dosentti ja toimin Helsingin yliopiston musiikkitieteessä. Tutkijana minua kiinnostaa nykymusiikin ohella musiikkifilosofia sekä musiikin ja luonnon suhde. Uskon musiikin maailmaa muuttavaan voimaan ja olen aktivistista musiikintutkimusta harjoittavan Tutkimusyhdistys Suoni ry:n perustajajäsen.

Suomalaisesta nykymusiikista olen julkaissut satoja erityyppisiä tekstejä, aina laajoille lukijakunnille suunnatuista levyarvioista akateemisesti kuorrutettuihin analyyseihin. Väitöskirjani ammensi fenomenologiasta; musiikin luontosuhdetta ja musiikkia atmosfäärinä pohtivat kirjoituskokoelmat ilmestyvät tulevan talven aikana. Valmistelen myös kirjaa Erik Bergmanin elämästä ja monijuurisesta modernismisuhteesta. Finnish Music Quarterlya päätoimitin vuosina 2008–2011.

Pidän eläimistä ja hyvästä ruoasta.

Nykymusiikki on estetiikkaa, tekniikkaa ja soivia rakenteita. Se on myös kulttuuria, yhteiskuntaa ja historiaa. Toimittamissani numeroissa on siksi aina neljä aihepiiriä läsnä: analyysi, historia, instituutiot ja mielipiteet.”

Kompositio on Suomen Säveltäjät ry:n jäsenlehti. Se ilmestyy 2 kertaa vuodessa, joulukuussa ja kesäkuussa. Torvista ovat edeltäneet lehden vastaavina toimittajina mm. Kare Eskola ja Ville Komppa. Komposition toimitussihteerinä toimii Hanna Isolammi.

Kompositio on kulttuuri-, mielipide- ja tiedelehtien liitto Kultti ry:n jäsen. Sen aiemmat numerot ovat saatavilla sivuillamme pdf-versioina.

 

Lisätietoja

Kompositio (aiemmat lehdet pdf-tiedostoina)
Kultti ry

 

Kuva: Giovanna Mezzacollina

  • Arkistot