Alex Freemanin ja Sebastian Hillin teokset ehdolla Teosto-palkinnon saajiksi

Esiraati on valinnut 7 teosta tämän vuoden Teosto-palkinnon ehdokkaiksi. Mukana ovat Alex Freemanin kuoroteos ”Under the Arching Heavens: A Requiem” ja Sebastian Hillin sävellys ”Snap Music”.

Teosto-palkittu tai -palkitut julkistetaan 25.4.2019 Helsingin Musiikkitalossa.

Palkintoehdokkaat on valinnut esiraati, johon kuuluivat muusikko-musiikkitoimittajat Arttu Tolonen (esiraadin pj), Tuuli Saksala ja Amanda Kauranne, Pori Jazzin taiteellinen johtaja Mikkomatti Aro, musiikkitoimittaja Wilhelm Kvist, muusikko Eriikka Maalismaa ja dj Bunuel.

Palkinnon saajan tai saajat valitsee nelihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat viime vuoden Teosto-palkintovoittajat Astrid Swan ja Joona Toivanen sekä Teoston johtoryhmän kutsumat jäsenet professori Tuija Hakkila-Helasvuo (Taideyliopiston Sibelius Akatemia) ja musiikkipäällikkö Jussi Mäntysaari (Nelonen Median radiot).

Jos palkinnon saa yksi teos tai teoskokonaisuus, palkintosumma on 25 000 euroa. Jos palkinto jaetaan useamman teoksen kesken, palkintosumma on enintään 40 000 euroa.

Ehdokkaana olevat teokset ja teoskokonaisuudet on julkaistu tai kantaesitetty vuoden 2018 aikana.

Lue lisää

Teosto-palkintoehdokkaina seitsemän teosta (Teosto)

[6.2.2019]

[Kuva: Alex Freeman ja Sebastian Hilli Teosto-palkintoehdokkaiden julkistamistilaisuudessa 6.2.2019. Kuvaaja: Annu Mikkonen]

  • Arkistot