Armas Järnefelt 150 vuotta

Tänä vuonna on kulunut 150 vuotta säveltäjä Armas Järnefeltin (1869-1958) syntymästä.

Juhlavuosi alkoi tammikuussa, kun Helsingin Musiikkitalossa esitettiin 6.1.2019 Järnefeltin musiikin säestämänä Mauritz Stillerin ohjaama elokuva ”Laulu tulipunaisesta kukasta”. Elokuvakonserttia edeltäneessä keskustelutilaisuudessa musiikin johtajanut Jaakko Kuusisto, tietokirjailija ja musiikkikirjoittaja Kimmo Korhonen ja elokuvatutkija Antti Alanen tarkastelivat puheenvuoroissaan elokuvaa ja sen musiikkia.

Seuraava merkittävä Järnefelt-tapahtuma on Lahdessa esitettävä  ”Satunäytelmä Miranda”. Teos esitetään Lahden konserttitalossa 1. ja 2.2.2019. Janne Saarinen johtaa Uusi Lahti Kamariorkesteria, ja Lahden Nuorisoteatterin tuotannon ohjaa Sanna Heiskanen.

Armas Järnefeltin seura ry kokoaa juhlavuoden Järnefelt-tapahtumia verkkoon ja julkistaa niitä Facebook-sivullaan ja seuran omalla sivulla.

Armas Järnefelt 150 (Facebook)
Armas Järnefeltin seura ry

[21.1.2019]

  • Arkistot