Sibelius-rahasto jakoi vuoden 2018 apurahat

Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto on jakanut vuoden 2018 avustukset. Tänä vuonna jaettujen avustusten kokonaissumma oli 76 200 euroa.

Sävellystilauksiin myönnettiin yhteensä 12 avustusta. Riikka Talvitie, Alex Freeman ja Pasi Lyytikäinen kirjoittavat kuoroteoksia ja muut tilaukset ovat kamarimusiikkia sooloteoksista kvartettikokoonpanoihin.

Suuruudeltaan 2000-5000 euron työskentelyapurahoja myönnettiin yhteensä 8 kappaletta. Apurahan saivat mm. Jaime Belmonte, Asta Hyvärinen ja Paola Livorsi.

Pegasos-rahaston avustuksia tekstien ja librettojen kirjoittamiseen sai mm. Henriikka Tavi. Hän kirjoittaa libreton Miika Hyytiäisen Voice is Voices -video-oopperaa varten.

Kirkkohallinnon kopiontikorvauksia jaettiin ensimmäistä kertaa

Tänä vuonna jaettiin ensimmäisen kerran Kopioston kirkkohallinnon kopiointikorvauksia yhteensä 6000 euroa. Jyrki Linjama sai 3000 euron työskentelyapurahan ja Espoon nuorisokuoro Candomino ry 3000 euroa tilaussävelykseen Alex Freemanilta.

Sibelius-rahasto perustettiin säveltäjän taloudellisen aseman turvaamiseksi

Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto perustettiin vuonna 1945 samaan aikaan kuin Suomen Säveltäjät ry. Molempien perustamisen taustana oli säveltäjien taiteellisen työskentelyn ja taloudellisen aseman turvaaminen.

Nyt jaettujen apurahakategorioiden lisäksi rahasto myöntää säveltäjille Erik Bergman -apurahaa taiteelliseen työskentelyyn. Tänä vuonna Erik Bergman -avustusta ei jaettu.

Lue myös
Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto

Kuva: Asta Hyvärinen / kuva: Susan Paronen, Music Finland

[17.12.2018]

  • Arkistot