Hillin sävellyskonsertissa eri tyylit kohtaavat

Sebastian Hillin (s. 1990) sävellyskonsertti kuullaan Taideyliopiston Kesän nuoret taiteilijat -sarjassa tiistaina 21. elokuuta 2018. Uusinta Ensemble, Arktinen Hysteria ja kitaristi Petri Kumela esittävät Hillin kamarimusiikkia Helsingin Musiikkitalossa.

Hilli kertoo konsertin teoksista näin:

”Konsertin keskeisenä juonteena ovat Paraphrase-sarjan teokset. Niissä on lähtökohtana eri säveltäjien ja tyylisuuntien parafraseeraus. Sarjan teoksissa kuullaan elementtejä niin free jazzista, acid housesta, Sibeliuksesta kuin Gesualdon madrigaalistakin.”

”Konsertissa kuullaan myös Jorge Luis Borgesin runoista inspiraationsa saanut jousikvartetto Elogio de la sombra sekä kitarakonsertto confluence/divergence.”

Hilli on ehdolla Gaudeamus Award -palkinnon saajaksi

Sebastian Hilli on Sibelius-Akatemiasta maisteriksi vuonna 2016 valmistumisensa jälkeen menestynyt lukuisissa kansainvälisissä sävellyskilpailuissa. Vuonna 2015 Hilli voitti Toru Takemitsu -sävellyskilpailun Japanissa. Vuonna 2017 hän voitti orkesteriteoksellaan Reachings 64. Kansainvälisen säveltäjärostrumin alle 30-vuotiaiden sarjan

Tänä syksynä Hilli on yksi ehdokkaista Gaudeamus Award 2018 -sävellyskilpailun saajaksi sekä yksi kolmesta finalistista 7. Christoph Delz Composition Competition sävellyskilpailussa Sveitsissä.

 

tiistai 21.8.2018 klo 19.00
Musiikkitalo, Camerata
Kesän nuoret taiteilijat: Sebastian Hilli, sävellys

Paraphrase I
Elogio de la sombra
Paraphrase II – ”Giant steps and eden acid”
confluence/divergence
Paraphrase III – ”Soave dolore”

Esiintyjät:
Uusinta Ensemble
Arktinen Hysteria
Petri Kumela, kitara
Konsertin arvioitu kesto 90 min.
Liput: 6-17,50 €
Kesän nuoret taitelijat -konserttisarjassa kuullaan opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä ja päättötutkinnoissaan huippuarvosanat saaneita opiskelijoita. Konserttia ovat tukeneet Svenska kulturfonden ja Taiteen edistämiskeskus.

Katso myös

[Kuva: Otto Virtanen]

[16.8.2018]
  • Arkistot