Outi Tarkiainen ja Lars Karlsson ehdolla Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon saajiksi

Suomen Säveltäjät ry:n jäsenet Outi Tarkiainen ja Lars Karlsson on nimetty Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkintoehdokkaiksi. Palkinnon saaja julkistetaan ja palkinto luovutetaan Oslossa 30.10.2018. 

 

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnolla palkitaan korkeatasoista luovaa ja esittävää säveltaidetta. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi jonkin elossa olevan säveltäjän teokselle ja joka toinen vuosi esiintyjälle tai esiintyjäryhmälle. Vuonna 2018 on luovan säveltaiteen vuoro.

Tarkiainen on ehdokkaana Jukka Perkolle omistetulla saksofonikonsertollaan Saivo (2017), joka on ”intensiivinen ja säihkyvä ääniseikkailu täynnä salaperäistä odotusta.” Teoksen nimenä oleva sana ”saivo” tulee saamelaisesta muinaisuskosta ja tarkoittaa kaksipohjaista järveä, jonka alla tuonpuoleisen olennot asustavat.

 

Lars Karlsson

 

Karlssonin ehdokkuusteos Sju sånger till text av Pär Lagerkvist (”Seitsemän laulua Pär Lagerkvistin teksteihin”) on läpileikkaus Pär Lagerkvistin runoudesta nuoruuden angstista varttuneeseen valoisaan rauhaan. Teoksen kantaesittivät vuonna 2012 baritoni Gabriel Suovanen sekä Lapin kamariorkesteri John Storgårdsin johdolla.

Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkinnon ehdokkaina on yhteensä 13 teosta. Ehdokkuudet julkistettiin Norjassa Bergenin juhlaviikkojen yhteydessä 31. toukokuuta.

Lisätietoja Pohjoismaiden neuvoston musiikkipalkintoehdokkaista löytyy täältä.

 

Videolla lyhyt esittely ehdokkaina olevista teoksista


[1.6.2018]
[Pääkuva: Outi Tarkiainen (c) Sigel Eschol]

  • Arkistot