Kaija Saariahosta Taideyliopiston kunniatohtori

Säveltäjä Kaija Saariaho vihitään Taideyliopiston kunniatohtoriksi lauantaina 9.6.2018. Taideyliopiston ensimmäisessä yhteisessä promootiossa kunniatohtorin arvon saa Saariahon lisäksi 12 muuta taidealan vaikuttajaa.

”Taideyliopiston ensimmäinen yhteinen promootio tekee kunniaa taiteelle ja sen tekijöille yli taidealarajojen. Kunniatohtorit edustavat alojensa edelläkävijöitä ja vaikuttajia Suomesta ja maailmalta. Yhdessä promovoitavien maisterien ja tohtorien kanssa he juhlistavat taiteen voimaa ja merkitystä tulevaisuuden rakentajana”, sanoo Taideyliopiston rehtori Jari Perkiömäki kunniatohtoreista kertovassa uutisessa.

Saariaholle on vuosien varrella myönnetty useita kansainvälisiä tunnustuspalkintoja, kuten viime helmikuussa myönnetty Frontiers of Knowledge -palkinto.

Lue Kaija Saariahon haastattelu täältä.

 

[kuva: Andrew Campbell]
[8.6.2018]

  • Arkistot