Onneksi olkoon, Mikko Heiniö!

Suomen Säveltäjät onnittelee pitkäaikaista puheenjohtajaansa ja kunniajäsentään, Mikko Heiniötä, joka täyttää 70 vuotta toukokuun 18. päivänä. Syntymäpäiväänsä hän viettää ”työn merkeissä” Turussa, jossa Turun filharmoninen orkesteri kantaesittää saksalaisen kapellimestari Anja Bihlmaierin johdolla hänen 3. sinfoniansa – sinfonia concertanten lyömäsoittimille ja orkesterille. Teos on Turun orkesterin tilausteos. Sinfonian lisäksi konsertissa kuullaan Heiniön orkesteriteos Maestoso, jossa on kaikuja hänen oopperastaan Erik XIV.

Jätettyään luottamustehtävät joitakin vuosia sitten Heiniö on keskittynyt paitsi säveltämiseen myös kestävyysjuoksuun ja on osallistunut vuosittain useisiin maratoneihin. Yleensä hänen nimensä on löytynyt ikäsarjan tuloslistan kärkijoukosta. Nyt ikäsarja vaihtuu, mutta vauhti tuskin hiipuu kovin nopeasti. Onnea ja menestystä myös tuleville juoksuille!

 

[18.5.2018]

 

  • Arkistot