Miika Hyytiäisen musiikkiteatteria kolmella kansainvälisellä festivaalilla

Kokeellista musiikkiteatteria säveltävän Miika Hyytiäisen kolme teosta esitetään kolmella kansainvälisesti merkittävällä nykymusiikkifestivaalilla kevään ja kesän aikana.

Musiikkiteatteriteoksista ensimmäinen, Queen Bee, sai kantaesityksensä Tampere Biennalessa 13.4.2018. Musiikin ja performanssin rajoja hämärtävä musiikkiteatterikonsertto subkontrabassohuilulle ja ensemblelle esitettiin vielä kaksi kertaa; ensin Korvat Auki ry:n konsertissa Helsingissä 16.4. ja sitten vielä Kölnissä 18.4. Teoksen esittäjiä olivat Liz Hirst ja Ensemble Garage.

Hyytiäisen teoksia kuullaan ja nähdään kesän aikana vielä kahdella saksalaisella nykymusiikkifestivaalilla. Münchener Biennalessa kesäkuussa kantaesitetään Königliche Membranwerke – Nomictic Solutionsja Darmstadtin kesäkursseilla heinäkuussa Julia Mihályn konsertissa luentoperformanssi Seeing Voices. Kaksi jälkimmäistä teosta ovat osa Hyytiäisen taiteellista tohtorintutkintoa.

 

[27.4.2018]

[kuva: Axel Lambrette]

 

  • Arkistot