Jennah Vainiosta Tampere Biennalen taiteellinen johtaja

Jennah Vainio seuraa Sami Klemolaa Tampere Biennalen taiteellisena johtajana.

”Sanayhdistelmä Tampere Biennale herättää minussa innostuneen, pelon sekaisen kunnioituksen. Sen pitkä ja upea historia on tarjonnut ainutlaatuisia kokemuksia niin yleisölle, esiintyjille kuin säveltäjilleen”, Vainio kertoo festivaalin tiedotteessa.

”Vuosien työskentelyni Ung Nordisk Musik ja Kirkko Soikoon -festivaalien organisaatioissa on antanut minulle monipuolisen kuvan musiikkifestivaalien toimintojen pyörittämisestä sekä niistä lukuisista taustalla vaikuttavista yksityiskohdista, jotka mahdollistavat onnistuneen lopputuloksen. Uudessa tehtävässäni haluan toteuttaa visiotani raja-aitoja ylittävästä, värikylläisestä musiikista, edeltäjieni viitoittamaa tietä arvostaen”, hän kuvailee.

15.4. 2018 päättynyt Finland Festivalsin vuoden festivaaliksi valitsema Tampere Biennale, kuten vuoden 2016 tapahtumakin olivat Sami Klemolan suunnittelemia.

”Halusin festivaalille enemmän näkyvyyttä Tampereella katukuvassa ja kokeelliselle äänelle enemmän kuuluvuutta Suomessa. Lisäksi halusin lisätä kansainvälistä yhteistyötä sekä nostaa äänitaiteen omaksi vahvaksi osa-alueeksi nykymusiikkifestivaalin ohjelmistoa. Uuden musiikin monialaisuus ja genrejen kattavuus festivaalilla kiinnosti minua myös”, Klemola kertoo.

Seuraava Tampere Biennale järjestetään 1.–5.4.2020.

 

[kuva: Saara Vuorjoki / Music Finland]

[15.4.2018]

  • Arkistot