Outi Tarkiainen juhlistaa Saudi-Arabian naisten ajokorttia

Outi Tarkiainen on työskennellyt tämän vuoden ajan ruotsalaisen Norrbotten Big Bandin residenssisäveltäjänä. Vuoden aikana syntyneitä teoksia kuullaan sävellyskonsertissa lauantaina 25.11.2017 Luulajassa.

Norrbotten Big Band on huipputason jazzorkesteri, jonka levytyksiä on palkittu Ruotsin lisäksi mm. Grammy-palkinnolla vuonna 2010. Tarkiaista ennen orkesteri on kutsunut residenssisäveltäjiä Ruotsista, Tanskasta ja Yhdysvalloista. Big Band on aiemmin levyttänyt Tarkiaisen musiikkia albumilla Into the Woodland Silence (Fredriksson Music 2013).

Ilolaulu Saudi-Arabian naisten ajokortin kunniaksi

Unpainted Portraits -sävellyskonsertin kantaesitysteoksissa kuullaan muotokuvat mm. Minna Canthista, Virginia Woolfin Mrs. Dallowaystä ja saamelaisesta nykyrunoilija Rauni Magga Lukkarista. Tarkiaisen mukaan teosvalikossa on myös ”suffragettien haudantakainen ilolaulu Saudi-Arabian naisten upouusien ajokorttien kunniaksi”.

Sveriges Radio P2 radioi konsertin. Konserttikokonaisuus levytetään ja äänite julkaistaan ensi vuonna.

Saksofonikonsertto Saivo liikkuu kahden maailman välillä

Jukka Perko ja Tapiola Sinfonietta kantaesittävät Tarkiaisen uunituoreen saksofonikonsertto Saivon Espoossa perjantaina 17.11.2017. Esityksen johtaa Anna-Maria Helsing.

Saivo on peräisin saamelaisesta muinaisuskosta. Saivo on kaksipohjainen järvi, jonka alapuolella on tuonpuoleisten olentojen asuttama maailma – kuin kuvajainen meidän maailmastamme.

Tarkiaisen teosesittelyn mukaan ”saksofonikonsertto vääntää ja heijastaa sointisiltoja Jukka Perkon efekteillä laajennetun sopraanosaksofonin ja orkesterin välille, ja kasvaa lopulta illuusioksi rinnakkaisesta todellisuudesta, joka on samankaltainen, mutta merkillisellä tavalla erilainen kuin kokemamme todellisuus.”

Saivo on Tapiola Sinfoniettan tilaus ja omistettu saksofonisti Jukka Perkolle.

Outi Tarkiaisen teosten kantaesityksiä 11/2017

 

 • pe 17.11.2017 klo 19.00
  Espoon kulttuurikeskus
  Kuvajaisia
  Outi Tarkiainen: Saivo (kantaesitys)
  Jukka Perko, saksofoni, Tapiola Sinfonietta, joht. Anna-Maria Helsing
  (+ Rautavaara, Šostakovitš)
  Tapiola Sinfonietta 17.11.2017: Kuvajaisia

 

 

Kuva: Saara Salmi

[12.11.2017]

 

 • Arkistot