Jonne Valtonen ja Roger Wanamo ovat saaneet Pirkanmaan taidepalkinnon

Pirkanmaan taidetoimikunta on palkinnut Jonne Valtosen ja Roger Wanamon musiikin raja-aitojen rikkomisesta ja uusien kuulijoiden löytämisestä taidemusiikille.

Näin taidetoimikunta perustelee päätöstään:

”Jonne Valtonen ja Roger Wanamo ovat rikkoneet konserttimusiikin, elektronisen musiikin ja pelimusiikin välisiä raja-aitoja. He ovat löytäneet omanlaisensa tien tuoda uutta nuorta yleisöä sinfoniakonsertteihin ja tutustuttaa konsertteihin tottumattomat kuulijat perinteisen taidemusiikin saloihin. Heidän tunnetuin teoksensa Final Symphony -konserttisarja pohjautuu Final Fantasy -pelien musiikkiin.”

”Viimeisen vuosikymmenen aikana parivaljakko on pääasiassa säveltänyt, orkestroinut ja sovittanut pelimusiikkia sinfoniaorkestereille. Heidän omaleimainen musiikkinsa on valloittanut kuulijoita ympäri maailmaa Australiaa ja Yhdysvaltoja myöten. Konserttikokonaisuuksia ovat esittäneet muun muassa Tokion filharmonikot sekä Lontoon sinfoniaorkesteri, joka on myös äänittänyt yhden Final Symphony -konsertin. Suomessa Valtosen ja Wanamon teoksia ovat esittäneet muun muassa Tampere Filharmonia ja Tapiola Sinfonietta.”

”Tampereen ammattikorkeakoulun kasvatit ovat onnistuneet luomaan sävelkielen, joka puhuttelee kuulijoita iästä ja musiikinkuuntelutaustasta riippumatta.”

Pirkanmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.

Palkinto on 5 000 euroa, ja se maksetaan veikkausvoittovaroista.

Jonne rakastaa omaa modulaarisyntetisaattoriaan. Roger saunoo.

Valtonen ja Wanamo ovat tuoreita Suomen Säveltäjät ry:n jäseniä. Molemmat esittelivät itsensä yhdistyksen Kompositio-lehdessä 1/2017.

Jonne Valtonen
Roger Wanamo

Lisätietoja
Pirkanmaan taidetoimikunta

Lue myös
Kompositio 1/2017 (koko lehti; pdf)

Lähde: Pirkanmaan taidetoimikunnan tiedote

Kuva: Jonne Valtonen (vas.) ja Roger Wanamo (kuvaaja: Philippe Ramakers – Intuitive Fotografie Cologne)

[22.11.2017]

  • Arkistot