Jouni Hirvelän ”Atmenwerk” on voittanut kansainvälisen Irino Prize -palkinnon

Jouni Hirvelä (s. 1982) on voittanut kamarimusiikkiteoksellaan Atmenwerk nuorille säveltäjille suunnatun kansainvälisen Irino Prize -palkinnon.

Kilpailuun saapui yhteensä 118 teosta 37 maasta. Ensipalkinnon jakoi Hirvelän kanssa hongkongilaissyntyinen Tak Cheung Hui.

Hirvelä on opiskellut sävellystä Sibelius-Akatemiassa Veli-Matti Puumalan ja Tapio Nevanlinnan johdolla. Berliinin Universität der Künste -yliopistossa häntä opetti Elena Mendora, ja muita hänen opettajiaan mestarikursseilla ovat olleet mm. Kaija Saariaho, Marco Stroppa, Chaya Czernowin ja Hans Thomalla. Hänen teoksiaan on esitetty mm. Suomessa, Saksassa ja Koreassa.

Irino Prize jaettiin 38. kerran

Irino Prize perustettiin vuonna 1980 japanilaisen säveltäjän Yoshino Irinon kunniaksi. Palkinto jaetaan vuosittain nuorille säveltäjille, jotka osoittavat kilpailuteoksessaan poikkeuksellista luovuutta ja omaperäisyyttä. Kilpailukategoria vaihtuu vuosittain vuorotellen kamariorkesteriteosten ja korkeintaan 8 muusikolle kirjoitettujen kamariteosten välillä.

Palkinto jaettiin nyt 38. kerran. Tuomariston pysyvinä jäseninä toimivat mm. Joji Yuasa, Yori-Aki Matsudaira ja Masahiro Miwa.

 

Jouni Hirvelä: Atmenwerk (2016)
fl, cl, bn, org, perc, vl, vla, vc and stereo-audiofile
Kantaesitys: 20.11.2016 Zagros Ensemble, Jan Lehtola, Petri Komulainen

 

Lisätietoja
Irino Prize
Jouni Hirvelä
Jouni Hirvelä (Music Finland)

 

Kuva: Tatu Tamminen

[11.10.2017]

  • Arkistot