Asta Hyvärinen osallistuu The Riot Ensemblen hankkeeseen

Pohjoismaisten musiikkipäivien (28.9.-1.10.2017) taiteellinen johtaja Martin Q. Larsson suunnitteli festivaalin yhteyteen workshop-toimintaa, jonka ajatuksena oli saada aikaan aitoa yhteistyötä brittimuusikoiden ja pohjoismaisten säveltäjien välille.

The Riot Ensemble osallistui tähän projektilla, jossa pohjoismaiset säveltäjät saivat lähettää teosluonnoksia, -ideoita ja -ajatuksia yhtyeelle. Asta Hyvärinen oli yksi valitusta 3 säveltäjästä. Yhtye valitsi hankkeeseen 3 säveltäjää myös Isosta-Britanniasta.

Teokset esitetään ensi keväänä

Hyvärinen kertoo, että projekti onnistui todella hyvin.

”Ruotsin säveltäjäyhdistys kustansi valitut säveltäjät Lontooseen kahden päivän intensiiviseen harjoitussessioon, jossa jokainen kävi materiaaliaan läpi yhtyeen kanssa. Oma kokemukseni yhtyeestä oli hyvin positiivinen. Työskentely eteni hyvässä hengessä ja musiikkiin keskittyen.”

“Projekti jatkuu huhtikuussa 2018 Helsingborgissa. 2 päivän harjoitusten jälkeen The Riot Ensemble esittää kaikki projektin 6 teosta.”

 

Säveltäjät Pohjoismaista
Marcela Lucatelli, Asta Hyvärinen ja Stefan Klaverdal

Säveltäjät Isosta-Britanniasta
Aaron Einbond, Georgia Rodgers ja Donghoon Shin

The Riot Ensemble

 

Kuva: The Riot Ensemble (Agnes & Lupus)

  • Arkistot