Muusikkojen liitto 100 vuotta & ”säveltäjän paras lahja”

“Teoksen lukuisat esitykset syksyllä ovat säveltäjän paras lahja, kun sekä orkesteri, kapellimestari että solistit vaihtuvat esityksestä toiseen. Sävellys on kuin lapsi; olen sen itse tehnyt, mutta minulla ei ole aavistustakaan millaiseksi se kasvaa vieraassa ympäristössä.”

Näillä sanoilla säveltäjä Uljas Pulkkis kommentoi 100 vuotta täyttävän Muusikkojen liiton teostilaustaan. Liiton ja Gramexin yhteistilauksena syntyi  Luonnontiede, konsertto sopraanolle, sellolle ja orkesterille. Useampikin suomalainen orkesteri esittää tuoretta teosta syyskauden ohjelmistossaan. Luonnontiede kantaesitettiin Jyväskylä Sinfonian konsertissa 6.9. ja sen lisäksi se on jo kuultu Kymi Sinfoniettan, Turun filharmonisen orkesterin ja Saimaa Sinfoniettan esittämänä.

Pulkkisin teos esitetään vielä 5.10. Pori Sinfoniettan konsertissa.

Muusikkojen liiton juhlakonsertti järjestetään Helsingin Musiikkitalossa 24.11.. Radion sinfoniaorkesteri kantaesittää tuolloin Antti Auvisen uuden orkesteriteoksen, jonka on tilannut Yleisradio ja Muusikkojen liitto.

Muusikkojen liitto 100 vuotta
Tilaussävellysten jäljellä olevat esitykset

to 5.10.2017 klo 19.00 Promenadisali
Idylli
Uljas Pulkkis: Luonnontiede
Tiina-Maija Koskela, sopraano, Roi Ruottinen, sello, Pori Sinfonietta, joht. Janne Nisonen
(+ Wagner, Beethoven)

pe 24.11.2017 klo 19.00 Musiikkitalo
Perjantaisarja 6 / Muusikkojen liitto 100 vuotta
Antti Auvinen: [uusi teos orkesterille] kantaesitys
Radion sinfoniaorkesteri, joht. Hannu Lintu
(+ Melartin, Hillborg, Skrjabin)

 

Lisätietoja

Muusikkojen liitto: 100-vuotias liitto juhlii syksyllä [29.8.2017]
Muusikkojen liitto: Liiton ja Gramexin konserttikiertue käynnistyy [5.9.2017]

Uljas Pulkkiksen Luonnontiede on täynnä fantasiaa ja kekseliäisyyttä [Samuli Tiikkaja, HS 22.9.2017]

Kuva: Uljas Pulkkis (Saara Vuorjoki/Music Finland)

[27.9.2017]

  • Arkistot