Jovanka Trbojević kuollut

Säveltäjä Jovanka Trbojević menehtyi perjantaina 12.5.2017 vakavaan sairauteen Helsingissä. Hän oli syntynyt Jugoslaviassa vuonna 1963. Lapsuutensa ja nuoruutensa Trbojević vietti Belgradissa, jossa opiskeli pianonsoittoa vuosina 1970–1981 Mokranjac-konservatoriossa. Sittemmin hän valmistui diplomi-pianistiksi Prahan musiikkiakatemiasta vuonna 1986. Vuonna 1989 hän aloitti sävellyksen opiskelun Sibelius-Akatemiassa Paavo Heinisen ja Eero Hämeenniemen johdolla.

Suomessa Trbojević tunnettiinkin ennen kaikkea säveltäjänä. Hän kirjoitti lukuisia kamarimusiikki- ja orkesteriteoksia sekä useita oopperoita. Lisäksi hän sävelsi musiikkia näyttämöteoksiin ja elokuviin.

Lisää tietoa Jovanka Trbojevićista ja hänen musiikistaan esimerkiksi Music Finlandin tai Kalevala-seuran sivuilta.

Kuva: Maarit Kytöharju

  • Arkistot