Säveltäjädokumentaatio

Suomen Säveltäjät ry on tuottanut 13 lyhytelokuvan dokumenttisarjan suomalaisista säveltäjistä. Dokumentit on kuvannut ja ohjannut mediatataiteilija Raimo Uunila, assistenttinaan sittemmin dokumenttielokuvien ohjaajaksi valmistunut Lauri Danska. Haastattelijana on brittiläinen musiikkitoimittaja Andrew Mellor, joka myös teki säveltäjävalinnat.

Yhdistyksellä on ollut tapana juhlavuosiensa kunniaksi julkaista erilaisia dokumentaatioita säveltäjistä ja heidän työstään. 50-vuotisjuhlan kunniaksi julkaistiin kolmen CD-levyn kokonaisuus, 60 vuotisjuhlan yhteydessä Pekka Hakon toimittama 2-osainen kirja Säveltäjän maailmat ja nyt 70-vuotisjuhlan vuoksi tehtiin tämä dokumenttielokuvien sarja.

Dokumenttielokuvan tekemisestä ja taustoista kerrotaan lähemmin Kompositio-lehden uusimmassa numerossa, s. 10 alkaen.

Alla voit tutustua dokumenttielokuvaa esittelevään traileriin.

  • Arkistot